TEHOM VE SHEOL - CURRENT 218

TOTBL - 218
Çeviren: Ali Bel - Translation Copyright © 2011 witheringeyes.tumblr.com

Bu kısa metinde akımımızın (218 Akımı) Klifot hakkındaki diğer geleneklerden farklı öğretilerini açıklayacağız. Bu bakış açısı, bizim Satariel, Ghagiel ve Thaumiel’i içeren, Klifot’un ilk cehennemi ve yüksek üçlü için kullandığımız isim hakkındadır.

Genellikle, akımımızın dışında, bu üçlü “çukur”, “mezar” veya “yerin altı” olarak çevirilebilen Sheol olarak anıldı ve anılmaya devam ediyor. Diğerlerinin bu ismi kullanmalarının nedeni Klifot’un en yüksek görünümlerinin gerçekten de ruhsal çöküşün en düşük formu olduğuna dikkat çekmek istemeleriydi. Klifot’u iğrenç ve boş bir kavramla ilişkilendirdiler ve kendi yaratıcı “tanrı”larını ruhani “ışık”ın en yüksek noktası olarak göstermek istediler. Biz, diğer taraftan, aldatılmışların bu sahte ışığındaki şeyleri görmüyoruz. Bizim için Klifot, Tezahür Eden Kara Işık’tır ve kozmik yaratıma antitez oluşturur. Bizim için “Cehennem”/Daath’a düşüş ruhani bilgi sayesinde olur ve bu yüzden yükselişin ve aşmışlığın gerçek ruhani şeklidir. Bu yüzden biz en yüksek küreleri onları en düşük olarak ifade eden bir isimle anmamayı tercih ediyoruz. Ancak, bu sadece neden Sheol isminin kullanımı reddettiğimiz ve yerine Tehom’u kullandığımızın genel anlaşılır nedenidir.

Bunun Ezoterik nedeni “ilkel suların (Kaos’un) en derini”, “Derin” ve “Cehennem” anlamına gelen Tehom’un Ejder’in Babil kaynaklı ismi olan Tiamat’tan türetilmiş olmasıdır. Tehom’un çoğulu keliminin kökenini daya anlaşılır kılan Tehomoth’dur (derinler). Bu isim Kaos ve İlkel Gayrinedensel Kuvvet ile ilgili pre-Judaik kavramlarla bağlantılıdır.

Biri neden Thaumiel’in üstünde ve altında, Tohu, Bohu ve Chasek Kaos Üçlüsü’ne daha iyi uyacağı için bu üç formu kullanmadığımızı sorabilir. Aslında, bunlar ezoterik anlamda veya Kara Işık üçgenini işaret edildiği düşünülen bazı metinlerde Tezahür Etmemiş Kaos Üçlüsü’dür. Aslında bu bizim onların Ölüm/Daath “Tehom” Ağacı’ndaki üç tezahür etmiş şekillerini kullanmamızın nedenidir.

Thaumiel, Ghagiel ve Satariel Tohu (Formsuz/Kaos), Bohu (Boşluk) ve Chasek’in (Karanlık) suretleridir.

Tohu (Formsuz Kaos), İki rakamına (2=1+1=11= Kaos) sahip olan ve İki Taçlı Baş/İki Başlı Ejder/Tanrının İkizleri/Thaumitan tarafından yönetilmiş Thaumiel içerisinde tezahür etmiştir. Şeytan ve Molok burada Kaos Tanrıları’dır ve Tohu’nun Çift Ateşi’nin özüdür ve bu yüzden Kara Tanrılar’ın en aşmış suretleridir.

Bohu (Boşluk), yaratımın işaretlerinin yok oluşu anlamına geldiği için sessizlik ve boşlukla bağlantılı olan Ghagiel içerisinde tezhür etmiştir. Beelzebuth burada Tanrı’y Engelleyen ya da Tanrı’nın Sözünü Susturan (“tanrı” burada yaratıcı YHVH anlamında) olarak bulunur, nedensel kozmik yasaların yok oluşu ve biçimlendirme ve yaratma istenci anlamına gelir.

Chasek (Karanlık), Sefirotik varoluşun sahte ışığının dışında olduğu için Dış Karanlık’ta saklı olanı temsil eden Satariel içerisinde tezahür etmiştir. Burada Lucifuge Rofocale (Işıktan Sakınan) yaratıcının sahte ışığıyla kurulmuş ilüzyonları yok eder ve yerine Kara Işık ile aydınlanmış arıtıcı karanlığı getirir. Satariel böylece, Daath’ın Dışsal Ağacı’nın yedi düşük klifotuna giriş noktası olan Saklı Karanlık’ın klifası haline gelir.

Anti-Varoluşun Üç Aşaması/Şeytan’dan Önceki Üç Karanlık Aşama ve Satariel, Ghagiel ve Thaumiel’in klifotik üçlüsü arasındaki tüm bu ilişkiler yüzünden 218 Akımı’nı takip eden bizler, ilk cehennemi onun aşmış ve kaotik niteliğini daya iyi kavrayıp ifade etmek ve Kara Işığın Tehomotik Üçlüsü ile olan ilişkisini vurgulamak amacıyla Sheol yerine “Tehom” olarak anmayı seçmiş bulunuyoruz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar