Şeytan Lucifer

TOTBL - 218
Çeviren: Ali Bel - Translation Copyright © 2011 witheringeyes.tumblr.com

Birçok “şeytani” gelenek içerisinde Lucifer ve Şeytan tamamen farklı prensipleri, elementleri ve kavramları ifade eden iki ayrı güçtür. Bu geleneklere göre Şeytan’la ilişkilendirilmiş ana yön güneydir (ateş elementi) ancak Lucifer pusulanın doğu yönüne (hava elementi) aittir.

Bu kısa metinde amacımız bu konu hakkındaki ruhani bilgimizi belirtmek ve nedenini açıklamaktır, bizim geleneğimize göre (218 Akımı), Lucifer ve Şeytan’ın iki farklı güç olduğuna dair yukarıda bahsedilen fikirler yanlıştır!

Kara Işık Tapınağı’mızda Lucifer ve Şeytan aynı niteliğin formları, betimleri ve temsilleri olarak kullanılır. Bizim anlayışımıza göre “Lucifer” ve “Şeytan” kelimelerini formlar ve betimlemeler olarak addetmek ile bu kelimelerin temsil ettikleri şeyin gerçek adları olduğuna inanmak arasında fark vardır. Çünkü bizim geleneğimiz şunu belirtir ki antik kara tanrıların hepsi isimsizdir ve nedensel idrakın ötesindedir ve onlara insanlar tarafından verilen formlar sadece formlardır ve bunlar nitelikte ve anlamda sabit olarak görülmemelidir.

Bilincimizi bu kara tanrılara odaklamak ve bilinç dışı zihnimizle aralarında köprü oluşturmak için karanlığın saklı kalbine nüfuz etmemiz ve bu Kara Işık güçlerinin biz ve dünyanın geneli üzerindeki somut etkisini keşfetmemiz gerekir. Bu akozmik güçlerin varoluşun ruhsal, zihinsel, astral ve fiziksel düzlemleri üzerindeki ilgili etkilerini tanıdıktan, deneyimledikten ve derin bir seviyede sezgisel olarak algıladıktan sonra kara tanrıların deneyüstü özlerini daha iyi ve daha kolay kavramak için kelimelere ve sembollere başvurmayı deneyebiliriz. Sadece bu seviyede İsimsiz Olanlar’a isim verilebilir. Bir ruhani güce bir ezoterik içerik dahilinde isim vermek, bir (veya birçok) kelime ile, onun en önemli niteliklerini, öz niteliğini ve gücünün toplamını sınırlı akıl ile tanımlamaya çalışmakla aynı şeydir.

Nedensel zihin ile kavramaya çalıştığımız güç veya prensip ne kadar büyük olursa, onu tanımlamak için o kadar daha fazla kelime, isim ve sembol gerekecektir. Aynı şekilde gücün farklı isimleri/kelimeleri bizim bilinçli zihnimiz ve tanımlanmaya çalışan güçler arasında köprü görevi görür, soyut semboller (sonik veya lineer mühürler) ne kadar çok bilinç dışı zihnin geçitlerini açmak için araçlar/anahtarlar olarak kullanılırsa, bu gece tarafının saklı ve formsuz niteliği o kadar çok zuhur eder.

Lucifer ve Şeytan bizim için tek ve aynı ruhani gücün farklı görünümlerini tanımlayan iki kelimedir. Lucifer kelimesi “Işık Getiren” anlamına gelir ve saklı bilgeliğin, aydınlanmanın, entelektin, hayal gücünün ve ruhani bilginin hediyelerini armağan eden akozmik gücün etkisi ve işlevini tanımlar. Lucifer ezoterik içerik dahilinde gizli, görünmez ve tüm ilüzyonları yakıp kül eden kara ateştir (İlk Güneş/Kara Işığın Oğlu) ve içsel kara ateşi yakar ve harlandırır ve benliğin her şeyi gören gözünü açar.

Lucifer yaratımsal/arkonik yalanın antitezidir ve efsaneye göre adama ve kadına Daath Ağacı’nın (Bilgi Ağacı) meyvesini ve yanıltıcı evrenin tiran tanrısına sırtlarını dönerek öz tanrısallık ve özgürlük yolunda yürüme fırsatını veren güçtür. Lucifer bu bağlamda kendi ruhsal doğaları sayesinde yapılanı anlayabilecek olanlara tanrıların yasak ateşini (Kara Ateş) getiren ve onlar için gayrinedenselliğe ve sınırlı ve dünyevi egonun kelepçelerinin ötesindeki sonsuz güce giden yolu aydınlatan bir anti-kozmik Promete’dir.

Lucifer Deus Absconditus’un akozmik ışığıyla ruhun alevlerini canlandıran ve seçilmişi yanıltıcı hayat, ölüm ve yeniden doğuş uykusundan uyandıran ve böylece evrenin baskılayan doğa kanunlarının muhalifi olan “Ateşgetiren”dir. Ateşgetiren bu nedenle saklı bilginin/gnosisin meyvesinden tatmış olan akozmik tanrıların seçilmiş kişisini ruhsuz kitlelerden ayıran ve ateşle doğanı Kara Işık’ın yaşayan geçitleri haline çeviren güçtür.

Lucifer bu yüzden evrenin sınırlandıran ve durgunlaştıran yapılarının düşmanı ve antitezidir ve formsuz Azoth’un sonsuz ve serbest varoluşunu sınırlandırmayı hedefleyen güçlerin muhalifidir. Bizim Lucifer’in formlarına bağladığımız akozmik gücün doğası hakkında yukarıda bahsedilmiş fikirlerden dolayı, şu açık olmalı ki bu Saklı Işığı Getiren Şeytan olarak adlandırılan suçlayıcı ve muhalifle aynı niteliğe aittir. Lucifer’in, aydınlatmak ve doğruyu getirmek amacıyla, var olan bir karanlığı etkilemesi için öncelikle yalanı dağıtması gerekir. Lucifer’in doğası ve etkisi onu antitezi görevi görmesi gerektiği bir şeyin Şeytan’ı yapıyor.

Şeytan “muhalif”, “karşıt” ve “suçlayıcı” anlamına gelir. Bu yüzden Şeytan ve Lucifer iki ayrı varlık/tanrı/prensip/güç değildir ancak Ruhsal Ateş’in (Güneyin Tahtı) aynı özüdür. Lucifer kelimesi babamızın bizlerden sol el yolunda yürüyenlerin ve onun karanlık gnosisi ile uyum içinde olanların üzerindeki etkisini tanımlar ancak Şeytan kelimesi babamızın akozmik gerçeği ortadan kaldıran şeye ve şu Ak Işık’ın sağ el yolunda yürüyen, yaratıcının inançlı ve kör kullarına yönelik etkisini/reaksiyonunu tanımlar.

Lucifer-Şeytan’ın gerçek doğası hakkındaki ruhani bilgiden ötürü Lucifer ismi/kelimesi sıkça hedefi Kara Işık’ın aydınlığını ve lütfunu getirmek olan ritlerde kullanılır ancak Şeytan ismi/kelimesi daha sık olarak, daha muhalif ve yıkıcı durumlar içerisinde ifade edilmiş ve hatırlanmıştır. Fakat her iki isim de tam olarak aynı niteliği temsil eder, sadece iki farklı perspektiften görünümleridir. Lucifer-Şeytan, etkisi mikrokozmos içerisinde ve bizim içimizde Ruhun Kara Ateşi formunda yanan dışsal sonsuz kara ateştir.

Lucifer ve Şeytan sadece, Kara Işığın İlkdoğanı’na bağlı Şeytani/Luciferyan geleneğin içerisinde kullanılmış iki ana isim/kelimedir. Bizim Lucifer-Şeytan ile ilişkilendirdiğimiz aynı aydınlatıcı ve muhalif gücü temsil eden karanlık geleneklerin panteonları içerisinde kullanılmış diğer formlara birkaç örnek: Kingu, Apep, Set, Typhon, Ahriman, Angra Mainyu, Şeytan, Surt, Loki, Exu Maioral, Samael, Lotan, Diabolus, Promete ve gece tarafının anti-kozmik gücünün bolluğu ile ilişkili bir sözcük olan Azerate.

Tapınağımızın Lucifer-Şeytan’la ilişkilendirdiği nitelikle iletişim kurmak için kullanılabilecek yukarıda bahsedilmiş sözcükler/isimlerden herhangi birinden önce, inisiyenin bu sözcük/isimlerin gizli anlamlarını algılaması ve özümsemesi gerekir. Gerçeğimiz şu ki; bu metinde bahsedilmiş tüm isimler, farklı seviyelerde, Tanrı’mız ve rol modelimiz, İlkdoğan Güneş/Kara Işığın Oğlu’nun tek ve aynı gücünü temsil eder!

Salve Lucifer-Şeytan!

Yorumlar

Popüler Yayınlar